U sklopu projekta „Odredište: Zagreb“ u ponedjeljak, 14.4.2025., sudjelovali smo na radionici štrukli. Šest učenika 4. razreda i dvije učenice 2. i 3. razreda, u pratnji nastavnice Tatjane Jukić i pedagoginje Ivane Molnar, zasukali su rukave, stavili pregače i napravili poznati zagorski specijalitet – štrukle. Radionica se održala u organizaciji Gourmet Experience projekta koji djeluje s ciljem promocije tradicionalne hrvatske kulturne i gastronomske baštine pa se u sklopu njega održavaju brojne radionice i programi kroz koje se potiče i razmjena kulinarskih znanja. Pod stručnim i profesionalnim vodstvom učenici su sami razvlačili domaće tijesto, stavljali nadjev, oblikovali štrukle i pripremali ih za pećnicu, nakon čega su ih i kušali, a voditeljica radionice im je objašnjavala na koje se sve načine štrukli mogu pripremati i koji se sve sastojci koriste. Uz štrukle su izradili i desert, štrudlu od jabuke. Učenici su pokazali izuzetnu spretnost i strpljenje, a prema praznim tepsijama nakon degustacije moglo se zaključiti da je radionica bila pun pogodak.






























